Bent Skovhus ChristensenUdtalelse fra Bent Skovhus Christensen
Præst ved Sædden Kirke

Mange anvendelser
Easybooking for kirker er et rigtigt godt redskab for alle kirker, som man kan gå ind i derhjemme eller ved hvilken som helst anden computer man kommer i nærheden af.  Det kan bruges til booking af lokaler, gudstjenester og aktiviteter, som automatisk kan lægges ind på hjemmesiden og slettes automatisk når arrangementet er afviklet. Det er ret genialt, fordi hjemmesiden på den måde altid er 'up-to-date'. På samme måde lægges nyheder ind om arrangementer, hvor man også kan sende billeder med. Systemet kan også bruges til intern information, fri- og ferieoversigt for alle medarbejdere eller som oversigt over det der foregår i kirken.

Konkret eksempel (begravelse)
I Sædden Kirke er det især blevet til stor hjælp, at vi nu har kirkekalenderen på Internettet med kodeadgang. Vi er nemlig 3 præster og der foregår utroligt mange ting i kirken og dens lokaler.
Før skulle vi hele tiden have fat i kirketjeneren, hvis vi skulle se om der var ledigt i kirken eller i et lokale. Var han gået hjem måtte jeg køre op til kirken for at se efter. Havde jeg lavet en foreløbig aftale om en koncert eller begravelse kunne jeg risikere at kirken var optaget og jeg måtte ringe og lave en ny aftale eller aftalen kunne først komme i stand når kirkekontoret åbnede efter weekenden.
Med Easybooking for kirker er det blevet meget lettere. Bliver jeg ringet op angående en begravelse om aftenen eller i weekenden kan jeg med det samme gå ind i bookingsystemet og se om kirken er ledig og få aftalen på plads med bedemanden, de pårørende og mig selv. Det letter de pårørende meget at de med det samme kan få tidspunktet fastlagt. Samtidig med kirken bookes kirketjeneren og organisten. Ved et enkelt klik får de automatisk en mail med oplysninger om tid og sted for begravelsen, så de også er informeret. Det er en stor hjælp og letter det daglige arbejde. Eller sidder jeg og planlægger en forældreaften for konfirmander, kan jeg med det samme gå ind og se, hvornår det kan passe og booke et lokale med det samme.

Landsbykirke
Selv for en landsbykirke med én præst vil systemet være godt, da man billigt kan opdatere sin hjemmeside uden at noget bliver for gammelt og uden at besidde nogen viden om at lave hjemmesider i øvrigt. Det er også nemt at give informationer videre til sanger, graver og organist.

Brugervenlig, stabil og opfylder behov
Easybooking for kirker er utrolig let og venligt at bruge. Man behøver kun få computerfærdigheder for at kunne bruge systemet på de fleste områder.
I den tid jeg har været med indtil nu har systemet ikke være nede, når jeg skulle på, dog med undtagelse af nogle få timer en dag, som varslet i forvejen for opdatering. Jeg har selv som bruger været med i udviklingsfasen og er det stadig, men nu sammen med de øvrige brugere af systemet. Er der noget man ønsker anderledes tager udbyderen af systemet godt imod ideer og behov og er hele tiden opmærksom på at gøre bookingsystemet så brugervenligt som muligt. Faktisk har de taget imod alt det som jeg har foreslået, hvis det ellers teknisk kunne lade sig gøre. Easybooking for kirker er altså et godt system som jeg varmt kan anbefale.

Du kan besøge Sædden kirkes hjemmeside på www.saeddenkirke.dk